Parni čistilniki

Parni čistilniki

Parni čistilniki Kärcher zagotavljajo čistočo v celotnem gospodinjstvu, vaša družina pa je lahko prepričana, da je vse očiščeno globoko do vlaken - popolnoma brez kemikalij. Zahvaljujoč vrhunski učinkovitosti čiščenja, para odstrani do 99,999%* koronavirusov, kot tudi 99,99%** vseh značilnih gospodinjskih bakterij ter zagotavlja higiensko in zdravo bivalno okolje.

Ne glede na to, ali gre za kuhinjo, kopalnico, tla ali celo za likanje, Kärcher resnično deluje s polno paro in daje vrhunske rezultate. Odkrijte raznolikost možnih uporab zdaj!

Uporaba parnih čistilnikov za boj proti bakterijam

Preprosto in učinkovito proti bakterijam in koronavirusom: vroča para. Zmogljiv izpust pare, visoka temperatura pare, močne šobe in vroče čistilne krpe zagotavljajo, da parni čistilniki Kärcher odstranijo do 99,999%* virusov v ovojnici, kot so koronavirusi ali virusi gripe, pa tudi 99,99%** običajnih gospodinjskih bakterij na trdih površinah, napeljavi, ploščicah, ogledalu itd.

 • higiena in čistoča do vlaken s paro - popolnoma brez kemikalij, samo z vodo,
 • odstranjevanje do 99,999%* koronavirusov in 99,99%** običajnih gospodinjskih bakterij na gladkih trdih površinah,
 • boljše čiščenje kot pri običajnih metodah ročnega čiščenja s čistili,
 • visoka temperatura pare, močno ustvarjanje pare.

Nastavi padajočo smer
Prikaži kot Mreža Seznam

12 elementov

na stran
 1. PARNI ČISTILNIK KARCHER SC 2 EASYFIX 1512-600

  Cena: 136,99 € Spletna cena 129,99 €
 2. PARNI ČISTILNIK KARCHER SC 2 EasyFix PLUS 1512-614

  Cena: 209,99 € Spletna cena 150,00 €
 3. PARNI ČISTILNIK KARCHER SC 3 Deluxe 1513-430

  Cena: 209,99 € Spletna cena 199,99 €
 4. PARNI ČISTILNIK KARCHER SC 3 EasyFix 1513-650

  Cena: 184,99 € Spletna cena 174,99 €
 5. PARNI ČISTILNIK KARCHER SC 3 EasyFix PLUS 1513-661

  Cena: 229,99 € Spletna cena 205,99 €
  Dobavljivost: 15. jul. 2024
  Dodaj v primerjavo
 6. PARNI ČISTILNIK KARCHER SC 3 UPRIGHT 1513-530

  Cena: 172,99 € Spletna cena 159,99 €
 7. PARNI ČISTILNIK KARCHER SC 4 Deluxe 1513-460

  Cena: 339,99 € Spletna cena 314,99 €
 8. PARNI ČISTILNIK KARCHER SC 4 EasyFix 1512-630

  Cena: 266,99 € Spletna cena 249,99 €
 9. PARNI ČISTILNIK KARCHER SC 4 EasyFix PLUS 1512-640

  Cena: 304,99 € Spletna cena 265,00 €
 10. PARNI ČISTILNIK KARCHER SC 5 EASYFIX IRON PLUG 1512-660

  Cena: 424,99 € Spletna cena 399,00 €
Nastavi padajočo smer
Prikaži kot Mreža Seznam

12 elementov

na stran

Kako izbrati parni čistilnik?

Pri izbiri pravega parnega čistilca je ključno, da najprej temeljito razmislite o namenu uporabe. Parni čistilci se lahko razdelijo v tri glavne kategorije, ki so naslednje:

 1. Ročni parni čistilciTi kompaktni čistilci so idealni za hitra čiščenja in občasno uporabo. Zaradi svojega manjšega rezervoarja za vodo so izjemno priročni in enostavni za uporabo.
 2. Kompaktni parni čistilci: Ti čistilci, podobni sesalnikom, ponujajo izjemno vsestranskost. S številnimi dodatki omogočajo čiščenje različnih površin. Če želite večjo funkcionalnost, so prava izbira za vas.
 3. Parni metle: Te naprave so posebej zasnovane za čiščenje talnih površin. So praktične in učinkovite pri odstranjevanju umazanije ter bakterij s tal.

Ko se odločate o kategoriji parnega čistilca, ki najbolje ustreza vašim potrebam, ne pozabite upoštevati tudi naslednjih faktorjev:

 • Moč delovanja: Preverite zmogljivost parnega čistilca. Višja moč pomeni hitrejše in učinkovitejše čiščenje.
 • Pritisk pare: Bodite pozorni na pritisk pare, ki ga ustvari čistilec. Večji pritisk omogoča intenzivnejše čiščenje ter lažje odstranjevanje trdovratne umazanije.
 • Prostornina rezervoarja za vodo: Upoštevajte tudi prostornino rezervoarja za vodo, saj ta določa, kako dolgo lahko neprekinjeno čistite brez prekinitev za ponovno polnjenje vode.
 • Dodatki in priložene šobe: Preverite, katere dodatke in šobe so priloženi parnemu čistilcu. Različne šobe vam omogočajo čiščenje različnih površin, kot so ploščice, preproge, oblazinjeno pohištvo itd. Večji izbor dodatkov vam bo omogočil večjo vsestranskost pri čiščenju.

Izbira parnega čistilca glede na namen

Zdaj, ko ste opremljeni z osnovni informacijami in razumete različne vrste + kriterije, si lahko pogledamo nekaj konkretnih predlogov modelov parnih čistilcev, glede na vaše morebitne specifične potrebe.

 • Za večnamensko čiščenje: za namen vsestranskosti čiščenja (primerno za čiščenje različnih površin), vam priporočamo kompakten parni čistilec z obsežnim naborom dodatkov. Model Kärcher SC 4
 • Za čiščenje avtomobila: če potrebujete parni čistilec za čiščenje avtomobila, poiščite model, ki je opremljen s posebnimi šobami in dodatki za avtomobilsko čiščenje. Model Kärcher SC 5 (osvežitev notranjosti, čiščenje tapet, armature, ventilacijskih odprtin, predele okoli motorja)
 • Za ekološko ozaveščene uporabnike: če si prizadevate za okolju prijazno čiščenje, izberite parni čistilec, ki omogoča uporabo samo vode brez dodatnih kemikalij. Vsi modeli Kärcher SC.
 • Za popolne začetnike: ste novi v uporabi parnih čistilcev in želite enostavno uporabo ter dobre rezultate? V tem primeru vam priporočamo izbiro modela s preprostim upravljanjem, vgrajenimi varnostnimi mehanizmi in razumljivimi navodili za uporabo. Modela Kärcher SC 4 in SC 5.
 • Za odstranjevanje trdovratne umazanije: v kolikor se pogostokrat soočate z trdovratno umazanijo, kot so trdovratni madeže, mastni ostanki ali zasušena umazanija, vam priporočamo močan parni čistilec z visokim pritiskom pare. Modeli Kärcher SC 4 in SC 5 ter PROFI model SG 4/4.

Za bolj podroben odgovor si lahko preberete naš blog zapis "Kako izbrati parni čistilnik?"

Boljše kot običajna krpa***

Tla so lahko pravi teptalnik. Na žalost ne le za plazenje dojenčkov, igranje otrok in hišnih ljubljenčkov ampak tudi za bakterije, viruse in umazanijo. Parni čistilniki so zato odlična rešitev. Na trdih površinah kot so kamen, ploščice, PVC, laminat ali zatesnjeni parket, zanesljivo zagotavljajo higieno in čistočo, ne da bi za seboj ostali ostanki kemikalij. Letve talne šobe EasyFix poskrbijo, da para dolgo ostane neposredno na tleh, da lahko izkoristi svoj največji učinek. Čist rezultat: odstranjevanje do 99,999%* koronavirusov in 99,99%** običajnih gospodinjskih bakterij. Parni čistilniki Kärcher so tako bistveno bolj higienski kot običajni krpe.*** 

*Pri točkovnem čiščenju s parnim čistilnikom Kärcher (30 sekund pri najvišji ravni pare), se očisti 99,999% virusov z ovojnico, kot je koronavirus ali gripa (z izjemo virusa hepatitisa B) iz gladke, trde gospodinjske površine (testni mikrobi: modificirani virus Vaccinia Ankara).

**Pri čiščenju s hitrostjo čiščenja 30 cm/s in največjim tlakom pare, se na neposrednih stikih s površino, ki jo je treba očistiti, uniči 99,99% vseh značilnih gospodinjskih bakterij na gladkih, trdih gospodinjskih površinah (testne klice: Enterococcus hirae).

***Temeljito čiščenje s parnim čistilnikom Kärcher omogoča boljše čiščenje kot ročno čiščenje z običajno krpo in čistilom. Preizkušeno v skladu z mednarodnimi standardi zmogljivosti.