Popolne rešitve za čiščenje na področju kmetijstva



Popolne rešitve za čiščenje na področju kmetijstva

Ponos vsakega ekološkega pridelovalca je čista kmetija, skrb za okolje in učinkovita oprema, ki mu pomaga pri zagotavljanju kakovosti izdelkov, izkoristku časa in denarja. 

Ekonomičnost, učinkovitost in kakovost so tako ključnega pomena za poslovni uspeh. Ti cilji so na dosegu vaše roke s široko paleto profesinalnih izdelkov Kärcher, ki se odlikujejo po svoji enostavni uporabi, zanesljivosti, dolgoročni ekonomičnosti ter čistilnih sredstvih, ki so prilagojena posebej potrebam na področju kmetijstva.  

 

Sredstvo za predhodno namakanje, alkalno RM 92 Agri

Sredstvo, ki se dobro vpije, zmehča zasušeno gnojnico, da ta odstopi, s čimer skrajša čiščenje in zmanjša porabo vode. Zaviralci korozije ohranjajo priključke in armature v hlevu. Popolno za hleve in mlekarske obrate.

Resda predčiščenje zelo umazanega hleva, opreme ali molzišča pomeni dodaten korak v procesu čiščenja, vendar je ravno ta korak tisti, ki vam bo omogočil, da boste prihranili pri času čiščenja in porabi vode do te mere, da se vam bo povrnil dvakratno. Sredstvo RM 92 Agri ima odlične lastnosti raztapljanja maščob, brez težav pa odstranjuje tudi zasušene organske odpadke, kot so iztrebki ter ostanki krme. Zahvaljujoč snovem, ki zavirajo proces rjavenja, boste podaljšali življenjsko dobo vaše opreme v hlevu, sredstvo pa je popolnoma biorazgradljivo in seveda povsem primerno za souporabo z našimi alkalnimi čistili, kot je profesionalno peneče čistilo RM 91 Agri.

 

Peneče čistilo, alkalno RM 91 Agri

Peneče čistilo nudi odlične lastnosti raztapljanja maščob in odstranjuje organski material, kot je hlevski gnoj in druga umazanija. Idealno za čiščenje hlevov za svinje, perutnino in govedo ter za čiščenje molzišč.

Naše alkalno peneče čistilo prodre globoko v zasušeno umazanijo, in na račun izjemnih lastnosti raztapljanja maščob, z lahkoto in brez težav odstranjuje tudi iztrebke in ostanke krme. Peneče čistilo RM 91 Agri vsebuje tudi zaviralce rje, zato opreme ne boste dodatno izpostavili procesu rjavenja. Čistilo bo maksimalni učinek doseglo tudi, če boste prej uporabili za to namenjeno sredstvo za predhodno namakanje RM 92 Agri.

 

Čistilo za površine, kislo RM 93 Agri

Kislinsko površinsko čistilo za mlekarske obrate, prostore za pripravo mleka in hleve. Odstrani celo najtrdovratnejše obloge, kot so vodni kamen, mineralne obloge in rja. Zaviralci korozije ohranjajo priključke in armature v hlevu.

Zaradi višje viskoznosti zanesljivo odstranjuje celo trdovratne anorganske obloge kot so apnenec, minerali, mlečni kamen ali rja, in prav tako umazanijo na pokončnih površinah. Ker se čistilo RM 93 Agri lahko uporablja za mastno umazanijo, je izvrstno tudi za čiščenje po vzdrževalnih delih. Visoki čistilni moči navkljub pa je čistilo nežno do tipičnih površin in materialov kot so plastika, nerjaveče jeklo ter stenske in talne obloge – in je popolnoma biorazgradljivo.

 

Aktivno sredstvo za čiščenje RM 81 in RM 41

Kmetijski stroji in priključki so vsakodnevno podvrženi težkim obremenitvam in še hujšim pogojem. Zato sta za zagotavljanje pravilnega delovanja, uporabe pa tudi ohranjanja vrednosti, bistvenega pomena skrb in čiščenje opreme. Naše alkalno čistilo RM 81 odstranjuje tudi  najbolj trdovratno maščobo, olje in ostanke mineralov, pri tem pa ne bo povzročilo rjavenja ali kako drugače poškodovalo opreme. Tudi to čistilno sredstvo je v celoti  biorazgradljivo.

Vosek za vroče pranje RM 41: težko mehanizacijo, ki se na primer uporablja za zimske službe ali pa opremo, ki se dalj časa ne uporablja, je potrebno vnaprej zaščititi pred zunanjimi vplivi in dejavniki s sredstvom za konzerviranje. V ta namen priporočamo vosek za vroče pranje RM 41. Izdelek za ohranitev in nego barve z visoko vsebnostjo naravnega voska karnauba, ustvari površino z lepim sijajem.