Kako izbrati parni čistilnik?



Kako izbrati parni čistilnik?

V današnjem hitrem tempu življenja, ko se soočamo s številnimi opravki in obveznostmi, je čas ena izmed najbolj dragocenih dobrin. Ko se znajdemo pred dilemo izbire parnega čistilca, ki bo učinkovito olajšal naše čiščenje, je vsaka pomoč dobrodošla.

Ekipa Karcher center Kušljan vam bo v tem blog zapisu pomagala pri odločitvi izbire najbolj primernega parnega čistilca za svoje potrebe. Z našo bogato izbiro modelov, strokovnimi nasveti in prijazno pomočjo vam bomo poskusili kar se da olajšati izbiro in vam pomagali najti popoln parni čistilec, s katerim boste dosegli brezhibno čistost in higieno v svojem domu.

Vrste parnih čistilnikov

Pri odločanju o pravem parnem čistilcu je ključno, da najprej razmislite o namenu uporabe. Glede na to lahko parne čistilce razdelimo v tri glavne kategorije:

  1. Ročni parni čistilci: Ti kompaktni čistilci so idealni za kratkotrajna čiščenja in občasno uporabo. Z manjšim rezervoarjem za vodo so priročni in enostavni za uporabo.
  2. Kompaktni parni čistilci: Podobni sesalnikom, ti čistilci ponujajo izjemno vsestranskost. Z različnimi dodatki omogočajo čiščenje številnih površin. So prava izbira, če želite večjo funkcionalnost.
  3. Parni metle: zasnovani so predvsem za čiščenje talnih površin. So praktični in učinkoviti pri odstranjevanju umazanije in bakterij s tal.

Ko imate jasno predstavo o kategoriji parnega čistilca, ki najbolj ustreza vašim potrebam, je pomembno, da upoštevate še naslednje faktorje:

  • Moč delovanja: Preverite, kako zmogljiv je parni čistilec. Višja moč zagotavlja hitrejše in učinkovitejše čiščenje.
  • Pritisk pare: Poglejte, kakšen je pritisk pare, ki ga ustvari čistilec. Večji pritisk pomeni bolj intenzivno čiščenje in lažje odstranjevanje trdovratne umazanije.
  • Prostornina rezervoarja za vodo: Bodite pozorni na prostornino rezervoarja za vodo, saj bo to določalo, kako dolgo lahko neprekinjeno čistite brez prekinitve za ponovno polnjenje vode.

Spoznajte Kärcher parne čistilnike

Na trgu je danes na voljo široka paleta parnih čistilcev, kar jasno kaže, kako izjemno priljubljene naprave so postale. Med vrhunskimi izdelki v tej kategoriji nedvomno izstopajo parni čistilci blagovne znamke Kärcher, ki slovijo po svoji izjemni učinkovitosti, vrhunski kakovosti in izjemni vsestranskosti.

Nič čudnega torej, da Kärcher ponuja različne vrste parnih čistilcev, ki zadovoljijo širok spekter potreb. Ker je teh modelov kar nekaj že, smo pripravili neke vrste kratek vodič, kjer vsak glavni model na kratko opišemo in predstavimo, za koga bi bil najbolj uporaben.

SC 5 EasyFix

Z inovativno funkcijo VapoHydro (aktiviranje tople vode) odstrani tudi trdovratno umazanijo. Večstopenjski nadzor pretoka pare omogoča tudi izbiro optimalne nastavitve za posamezno površino in stopnjo umazanije.

Na voljo tudi kot "Iron" različica, ki vključuje likalnik na paro pod tlakom.

SC 4 EasyFix

S snemljivim rezervoarjem za enostavno polnjenje in nastavkom za tla EasyFix za maksimalno učinkovitost čiščenja in enostavno, brezkontaktno menjavo krpe.

Na voljo tudi kot "Iron" različica, ki vključuje likalnik na paro pod tlakom.

SC 4 Deluxe EasyFix

SC 4 Deluxe EasyFix z LED-osvetljenim obročem in popolnim shranjevanjem dodatkov čisti udobno in brez prekinitev zahvaljujoč snemljivemu rezervoarju za vodo, ki ga je mogoče ponovno napolniti med uporabo.

SC 3 EasyFix

S časom segrevanja le 30 sekund je takoj pripravljen za uporabo in ga je mogoče neprestano polniti. Inovativni sistem za odstranjevanje vodnega kamna prihrani čas v primerjavi z ročnim odstranjevanjem vodnega kamna.

SC 3 Upright EasyFix

S 3-stopenjskim nadzorom pretoka pare za različna tla in snemljivim, neprekinjeno polnim rezervoarjem za vodo za nemoteno delo. Zaradi tehnologije odstranjevanja vodnega kamna ni potrebno dodatno odstranjevanje vodnega kamna.

SC 3 Deluxe EasyFix

Segreje se v samo 30 sekundah: SC 3 Deluxe EasyFix z LED osvetljenim obročem in popolnim prostorom za shranjevanje dodatkov čisti brez prekinitev zahvaljujoč rezervoarju za vodo, ki ga je mogoče ponovno napolniti med uporabo.

SC 2 EasyFix

Popolna vstopna rešitev za svet čiščenja s paro - z vsemi bistvenimi funkcijami. Večnamensko dodatno opremo lahko shranite neposredno v napravo.

SC 2 Upright EasyFix

Majhen, ozek, lahek in hitro pripravljen za uporabo. Trda tla lahko očistite z dvostopenjskim regulatorjem pretoka pare.

Napolnite rezervoar z vodo iz pipe in začnite 30 sekund pozneje. Tehnologija odstranjevanja vodnega kamna z zamenljivo kartušo za odstranjevanje vodnega kamna zagotavlja enostavno vzdrževanje brez dodatnega odstranjevanja vodnega kamna.

SC 2 Deluxe EasyFix

Kompaktni SC 2 Deluxe EasyFix z osvetljenim LED obročkom za prikaz načina delovanja. Idealno za vse trde površine v celotnem domu.

SC 1 EasyFix

Hiter za uporabo in kot nalašč za občasno uporabo. Zaradi kompaktne velikosti ga lahko shranite neposredno na mestu uporabe (npr. kuhinja, kopalnica). Kljub priročni velikosti SC 1 odstrani tudi do 99,999% koronavirusov* in 99,99% običajnih gospodinjskih bakterij.**

Kaj pomenijo oznake pri Kärcher parnih čistilcih?

Deluxe - naprava je v prenovljeni privlačnejši podobi, z modernim oblikovnim jezikom, z dodanimi odlagalnimi površinami za pribor in dodatke, namenjene čim lažjemu in ergonomičnemu čiščenju.

Upright - model parne metle namenjen izključno čiščenju tal. Odlikuje ga izjemna učinkovitost in ergonomičnost za čiščenje vseh temperaturno odpornih trdih talnih površin.

Premium - naprava je v beli barvi in ima večji obseg opreme.

Dodatni nasveti za nakup

Preberite si še več nasvetov za nakup parnega čistilnika v našem članku - Nasveti za nakup parnega čistilnika!